Søtpotetlasagne
4 tomater delt i fire
3 søtpoteter (cirka 450 gram) skåret i tykke skiver
2 squash skåret i skiver
1 rød paprika i biter
1 gul paprika i biter
1 ss olivenolje
Sett ovnen på 180 grader. Ha alle grønnsakene i en bolle
og tilsett olivenolje og nykvernet salt og pepper. Ha grønnsakene
i en stekeform. Stek dem i ovnen i 40 minutter til de er møre. Rør av og til.
500 g ricottaost
3 ss basilikum (fersk eller tørket)
100 gram revet jarlsberg
1 dl kremfløte
1 egg vispet sammen
8 ark fersk lasagne
Bland ricottaen i en bolle med basilikum, fløte, egg og halvparten av osten.
Legg halvparten av grønnsakene i bunnen av en ildfast form.
Legg lasagnearkene over og deretter halvparten av ricottablandingen.
Gjenta rekkefølge, og strø over resten av osten.
Sett formen i ovnen i cirka 40 minutter til retten er gyllen og bobler litt.
Grunnen til at det er best med fersk lasagne er at det ikke er noe saus som kan suges opp.
Jeg fikk ikke tak i det og kjøpte vanlige, det resulterte i at der platene ikke var
ordentlig dekket, var de litt sprø. Men det var veldig godt, og jeg
syns det er greit at man av og til kan lage middager
som er helt uten kjøtt og likevel bli mett.
Ellers er det tid for å trekke vinneren av konkurransen, og det var femti prosent
sjanse for å vinne, hehe:-) Random.org bestemte at vinneren er
nummer 1 - MacMoff - gratulerer!
Du blir kontaktet på mail av Barndomsminne :-)
// Konkurransen i samarbeid med Barndomsminne.blogspot.no
Hmm.. Det der ser og høres meget interessant ut! Kansje noe for neste klubb? :) Håper i allefall vi sees snart! Klem
SvarSlettKanskje det? :-) Ja vi MÅ få til klubb snart, alt for lenge siden sist nå!
Slettklem
Å dette så helt himmelsk ut! Fant deg via #vigdismiddag :) gleder meg til å prøve retten din!
SvarSlettHilsen Silje
Så koselig Silje! :-) #vigdismiddag var helt genialt:-)
SlettLykke til, håper du blir fornøyd:-)