torsdag 31. januar 2013

Suveren kokk


Jeg:
"I dag slenger vi på en pizza til middag."

Storesøster, ni år:
"Hjemmelaget??!"

Jeg:
"Nei, det blir nok kjøpepizza i dag..."

Storesøster:
"JEEJ!"

Jeg:
"JEEJ fordi vi ikkje skal ha hjemmelaget?"

Storesøster:
"Ja...!? Eg likar hjemmelaget, men det e bedre med kjøpepizza."

Jeg:
"(...)"

Storesøster:
"Ikkje det at du e dårlig til å lage mat altså..."

mandag 28. januar 2013

Middag


1. Kjøttdeigwok med nudler og grønnsaker
2. Pitapizza med eplesalat
3. Pasta med kyllingkjøttboller og tomatsaus
4. Tacotallerken med byggris
6. Fylt søtpaprika og salat
7. Biff med fløtegratinerte poteter
8. Hotdog med kalkunpølser
9. Kylling tandoori

Inspirert av Vigdis, har jeg funnet ut at jeg også vil lage middagsinnlegg innimellom! Det å finne på middager er noe av det kjedeligste jeg vet om. Jeg syns det er så vanskelig å være kreativ og komme på nye ting. Derfor kommer jeg til å legge ut middagsinnlegg sånn i blant, slik at jeg kan bla tilbake til dem om jeg trenger inspirasjon! Det må nevnes at jeg ikke har fotografert hver eneste middag vi har spist. Noe av dette har også vært lørdagskos og ikke "vanlig middag." 
Bildene kommer altså ikke i rekkefølge mandag, tirsdag, onsdag osv., men jeg tenker at de kan være til inspirasjon likevel! :-)

fredag 25. januar 2013

Karen Blixens Jul


"Da juletreet ble tent på Rungstedtlund, speilet lysene seg i den blanke pynten, og stuen
fikk en spesiell glød. Karen Blixens Jul er designet av Ole Kortzau. For hvert
solgte objekt går et beløp til finansiering av nye utstillinger 
Karen Blixen Museet, Rungstedtlund."


Litt på etterskudd med julepynt kanskje, men når man finner sånne nydelige skatter på salg, er det
helt greit å slå til. Når man i tillegg har skjulte drømmer om et juletre med blanke perler,
glass, sølvdekor og dekorative kongler, får man heller samle opp litt sånn her
og der, selv om resten av familien helst vil ha alle regnbuens farger
plassert på juletreet i alle mulige former og fasonger:-)

torsdag 24. januar 2013

Superpannekaker

1,5 dl fin sammalt hvete
0,5 dl havregryn
1,5 dl hvetemel
5 dl lettmelk
2 ss soyaolje
1/4 ts salt
4 egg

1 ss olje til steking.

Bland alt sammen i en bakebolle.
Stek tynne pannekaker på middels varme.

Én porsjon tilsvarer ca. åtte pannekaker i vanlig stekepanne.



I dag laget jeg en og en halv porsjon, og hadde en dæsj kanel og et finraspet eple i røren. Det
var utrolig godt, men jeg syns likevel ikke at eplesmaken kom godt nok frem. Kommer
derfor til å bruke to epler neste gang. Jeg har også tenkt til å lage en porsjon
med finraspet gulrot i. Tror egentlig at det bare er fantasien som
setter grenser for hva man kan slenge i røren.

Jeg tar gjerne i mot gode forslag:-)


Fersk superpannekake med vaniljekesam og blåbær. Helt fantastisk godt!

onsdag 23. januar 2013

Neste stopp: Maspalomas



Bildene er lånt fra Star Tour sine nettsider.

Siden vi får en liten baby i juni, har vi funnet ut at våre to skjønninger som allerede
har blitt ganske store, skal få en "storebarnferie" før bittelillebror melder
sin ankomst. Så i år blir påsken for første gang tilbrakt utenfor
Norges grenser, nærmere bestemt på Gran Canaria.

Hurra! :-)

tirsdag 22. januar 2013

Slips


På et eller annet merkelig vis, har jeg en forkjærlighet for slips!
Jeg vet i grunnen ikke hvorfor, for det gagner ikke akkurat meg, men jeg
syns det er så mange fine, hehe. Dermed prøver jeg å bygge opp en liten kolleksjon
til min kjære, og jo flere som henger fint på rekke og rad, jo finere er det. Akkurat nå har jeg
lyst til å kjøpe et limegrønt, men det er vel i grunnen det eneste han sier at han
virkelig ikke vil ha. Jeg lurer på om han likevel ville gått med det om
jeg hadde vært så elskverdig og kjøpt et til ham...


Ja, jeg vet at jeg er rar.
Har du en forkjærlighet for noe (rart) ?

mandag 21. januar 2013

Konekilo


De legger seg på magen 

fredag 18. januar 2013

Fredagsvisdom


Det finnes to dager du ikke skal bekymre deg over. Dagen i går og dagen i morgen.
Sitat: Robert Burdette

God fredag, folkens 

onsdag 16. januar 2013

Himmelsk kyllingsuppe

Salt
Olje
1 purre
1 ss karri
7 dl vann
2 gulrøtter
1 boks mais
1 dl eplejuice
2 ss hvetemel
1/2 gul paprika
1/2 rød paprika
1 grillet kylling
1 boks créme fraîche
1 blokk hønsebuljong


Ha olje i pannen og skru på varmen. Kutt opp alle grønnsakene og la
dem surre i pannen sammen med karri og hønsebuljong.


Tilsett mel og rør rundt. Spe med juice og vann, og kok opp. Rør i créme fraîche.
Kok opp igjen slik at du ser at den blander seg i suppen.

Smak til med salt. Riv kyllingen og ha i på slutten. Serveres med baguetter.


Spis og nyt:-)

mandag 14. januar 2013

Travel seksåring

Det tar på å fylle seks år. Man skal være klar til å motta
gratulasjoner en hel dag, man skal ta med seg storesøster på lekebutikk for
å kjøpe gave for bursdagspengene, så skal man velge middag (hot dog), og ikke minst
slå seg løs på lekeland med familien, og dra med seg både mamma og pappa
opp i rusjebaner de egentlig ikke tør eller bør begi seg ut på.


Når man kommer hjem på kvelden, må man leke litt mer med storesøster, og aller
helst vinne i fotballspill, men denne gangen var det faktisk like gøy å delta
som å vinne. Til slutt er man så sliten at man nesten ikke orker
å stå på beina under tannpussen, men man gjør det
likevel fordi man må, og så slokner man
i sengen klokken halv ti nesten
før nattasangen er ferdig.


Gratulerer med seksårsdagen, godgutten vår 

lørdag 12. januar 2013

Sjokoladefest


I morgen skal vi ha familiebesøk for lillebror som fyller seks år (!!) på mandag,
og sjokolade er vel noe de aller fleste liker. Disse risbollene er forøvrig
obligatorisk når mamma kommer på besøk, og jeg er ganske
sikker på at det er en av favorittene hennes:-)


Siden lillebror er en smule kresen, valgte han at sjokoladekaken skulle være uten pynt.
Ikke en eneste liten nonstop fikk jeg lov til å putte på den! Så jeg vil vel ikke
påstå at den ser særlig fristende ut, men smaken er det ingenting i
veien med. Så i morgen blir det rett og slett sjokoladefest!

fredag 11. januar 2013

Fordi det var salg






Jeg vil påstå at salg er en utmerket grunn til å utvide en foreløpig minimal
samling av GreenGate. Hvem har vel ikke behov for dekorativ
tape og vakre muffinsformer, som mest sannsynlig
gjør at muffinsene smaker ekstra godt?

tirsdag 8. januar 2013

Naturlig parykk


Denne kålrabien fikk tydeligvis ligge litt for lenge på kjøkkenbenken, for da jeg
skulle legge den i kjøleskapet i dag, oppdaget jeg at den rett og slett hadde fått parykk!
Dog en meget naturlig en, men likefullt en parykk. Jeg syns den var søt, jeg:-)

Ellers må jeg advare om at jeg helt sikkert kommer til å legge ut bilder av mye rart her inne
fremover, for jeg har fått låne av pappa, tusen takk!! stativ, og dermed oppdaget gleden av å kunne ta greie bilder
uten blitz. Litt sent ja, men bedre sent enn aldri. Herlighet så gøy det er å eksperimentere litt!

mandag 7. januar 2013

Bitt av basillen


Jeg vet ikke om det er en bloggreie, men jeg har ihvertfall forelsket meg i et par av seriene
til GreenGate, og har funnet ut at jeg skal begynne å samle på dem. Et fat her og en
skål der, så har man plutselig fått en liten samling. Dessuten er det en butikk
der jeg jobber som selger GreenGate, så når de har salg, kommer
ihvertfall jeg løpende, hehe:-) Foreløpig har jeg ikke mer
enn én fransk bolle, to kjøkkenhåndklær og et
forkle! Jepp, jeg har kjøpt meg forkle.
Gjett om jeg føler meg som
en femtitallshusmor!

lørdag 5. januar 2013

Superstjerne


Storesøster, ni år:
"Vet du at mommo og moffen e i avisen?"

Lillebror, snart seks år:
"Det betyr at moffen e en superstjerne!"

Barnåler


Hvis noen lurer på om vi har barnåler, så er svaret ja! Det har vi i massevis,
nok til å lage fine tepper med en særdeles naturlig look....

torsdag 3. januar 2013

Julegave på bestilling


Disse nydelige øredobbene fikk jeg i julegave av min kjære. Neste gang han skal kjøpe gave til meg,
har han fått beskjed om å kjøpe smykket som hører til. Og kanskje ringen.
Det er jo greit å gjøre det enklest mulig for dem, vel?

Jeg må legge til at jeg også fikk gavekort på WahWah, og han er
i grunnen veldig flink på gaver uten å få hjelp også:-)

tirsdag 1. januar 2013

Nytt år og nye muligheter

Først og fremst - godt nyttår til dere alle! Håper gårsdagen var fin:-)
Her hadde vi en rolig feiring uten besøk, men med herlig julemiddag all over again.
Pinnekjøtt til middag og riskrem til dessert er ikke feil på nyttårsaften heller.


Både niåringen og snart seksåringen klarte å holde seg våken til klokken tolv, slik at
de fikk med seg fyrverkeriet. Minsten syns det var litt skummelt, men han var
tøffere i år enn i fjor, og torte å stå på terrassen istedenfor i vinduet:-)


Mine ambisiøse planer for 2013:

Legge meg tidligere.
Lage middagslister hver uke.
Rydde og sortere i alle skuffer og skap.
Øve meg på forskjellig gjærbakst.
Invitere oftere til besøk.

De fleste av punktene skal være overkommelige. Så får vi se da...:-)